Volite se, ali ne možete uspjeti komunicirati bez svađe, tučnjave i iscrpljenosti, svaki u svom kutu, pokušavajući lizati rane i razmišljajući kako zaštititi sebe od novog napada. I unatoč tome ... volite li se? Kako je ovo moguće? Zašto ljudi najviše vrijeđaju one koje vole?

Kako to da ne možemo izraziti svoju ljubav? Kako to da smo puni dobrih namjera, ali kad je stvarnost u pitanju, opet se nađemo kako vičemo i optužujemo drugoga. A onda nam to čudovište krivnje skoči niotkuda do grla da nas još jednom zadavi.
Prvo da objasnim zašto se to događa.

Svi trebamo energiju. Za život i preživljavanje potrebna nam je energija. Energija dolazi u mnogim oblicima: ljubav, pažnja, interes, hrana, prijateljstvo, novac, odobravanje, priznanje ...

Svi to trebamo da bismo se osjećali dobro, izgradili svoju osobnost i pronašli svoje mjesto u društvu.

Ali ovdje se dešava sljedeće: sve dok mislimo da ta energija mora potjecati od drugih ljudskih bića, naći ćemo se u borbi. Budući da je ljudska energija ograničena moramo se boriti za nju. Ljudska energija ne traje. Nema je dovoljno. Dakle, moramo biti najbrži, najpametniji, najljepši, da bismo privukli pažnju drugog i povukli njegovu energiju.

Ako ovo ne uspije, isprobamo drugu strategiju. Pokušavamo privući pažnju negativnim ponašanjem. Svako dijete to nauči vrlo brzo u svom ranom životu: kada se mirno igra na podu sa svojim igračkama, mama odlazi na kuhanje večere ili razgovor s tatom. Ali čim dijete ozlijedi svoju sestricu ili glumi da je „bolesno”, mame obrate pažnju. Viče možda, bijesna je ili zabrinuta, ali nema veze, sve je ovo pažnja za dijete! Vrlo brzo nauči koje mu ponašanje daje najveću količinu pažnje i energije. Kad ga majka ili otac pogledaju, čak i ljutito, energija mu još uvijek dolazi! Kad viču na njega, daju mu energiju. Negativna energija, u redu, ali bolja je od nikakve energije.

Kad odrastemo i započnemo s datumima, otkrivamo vrlo zanimljiv fenomen: kad se zaljubimo, dobivamo puno energije (čitaj: pažnje, interesa, vremena, ljubavi itd.) besplatno. Druga nam osoba daje slobodno i obilno cijelu hrpu energije. Ne trebamo je ni tražiti, ne trebamo primijeniti nikakvu strategiju za odabir ove energije, sve je besplatno! Dopuštamo sebi da povučemo energiju drugih prema sebi. Olabavimo se. “Zaljubljujemo se”. Gotovo doslovno letimo. Visoko smo! Čini se da sve ima više boja, živopisnije je, osjećamo se lakše, život se čini laganim, sve ide samo od sebe, imamo osjećaj da volimo sve, čak i svog prgavog šefa! Ništa nam ne može naštetiti, osjećamo se sigurno i potaknuti energijom. Ali ovo je njegova energija! Letimo na tuđoj energiji, a ljudska je energija ograničena!

I upravo je u tome problem! Ova struja besplatne energije počinje se usporavati, jer se ona vraća prijašnjem načinu funkcionisanja. Zašto? Kažu da tijelo dugo nije u stanju nositi se s ovom količinom adrenalina … ali stvarni razlog je taj što svoju energiju moramo naučiti povlačiti od negdje drugdje, ne od čovjeka već od samog izvora energije .

Tako nam naš ljubavnik daje manje besplatne energije nego prije. Navikli smo na taj protok energije i sada to moramo ponoviti sami! Besplatna energija je puno lakša! Ne moramo se truditi da bismo je dobili! A sada dobivamo manje ove besplatne energije, a ne želimo to dopustiti. U ovom trenutku pokreće se naš stari sustav hvatanja energije iz djetinjstva zbog nestašice energije (u nama se nalazi alarm koji kaže: “Opasnost! Nedostatak energije!”) I stari mehanizam za hvatanje energije od drugih počinje raditi našoj glavi i u našem ponašanju. Mehanizam koji je djelovao dok smo bili dijete kako bi dobivao energiju svojih roditelja, sada će pokrenuti nedostatak energije. Činimo ono što smo radili kao dijete da bi nam energija tekla putem.

Ovi će sustavi, naravno, učiniti da onaj drugi prolazi vašim putem. Ali što dalje? Onaj drugi je sada uzima malo energije i želi mu vratiti energiju. Tako je sada njegov mehanizam pokrenut zbog nedostatka energije. Sada će upotrijebiti sustav koji mu je osiguravao energiju njegovih roditelja dok je bio mali, da vrati svoju energiju uzimajući je od vas. Ili će vikati na vas, ili će glumiti jadnika koji nije zaslužio vašu pomoć, ili će vas mučiti gomilom pitanja, ili će odbiti kontakt.

To objašnjava zašto povrijedimo one koje volimo. Prvi razlog je što želimo njihovu energiju, energiju koju su jednom davali besplatno. Najviše smo povrijedili svoje voljene ljude jer su nam u početku besplatno davali ljubav i energiju i pažnju, a sada to moramo učiniti sami i bijesni smo i želimo im se vratiti. Mislimo da imamo pravo imati njihovu energiju i dalje besplatno i pokrenuti naš mehanizam kako bismo je dobili. Drugi razlog zbog kojeg ih najviše povrijedimo je zbog praktičnosti: oni su uvijek u blizini, njihova je energija dostupna, pa kad nemamo dovoljno energije pokušavamo im otrgnuti energiju i time ih povrijediti.

Što možemo učiniti s tim? S drugim bismo ljudima trebali biti u kontaktu tek kad smo sigurni da smo se već napunili energijom, pa nećemo ukrasti njihovu. Kad smo puni energije i svjesni onoga što se događa među ljudima, onom drugom možemo dati energiju umjesto da je uzimamo. Ne bismo se trebali susretati kada nam nedostaje energije. Odgovornost je svake osobe da sam generira energiju, a ne da ovisi o drugim ljudima.

Kako napraviti to? Povezivanjem s energijom koja je uvijek dostupna. To je energija Svemira. Najlakši način povezivanja s ovom energijom je promišljanje o ljepoti svijeta. Također možete razmišljati o ljepoti predmeta ili osobe. Možete slušati lijepu glazbu, prošetati prirodom, meditirati, moliti, plesati, slikati, čitati pozitivne tekstove, raditi na svojoj misiji na zemlji, voljeti svoju mačku ili psa, sve što vam daje energiju.

Napravite popis svake aktivnosti i ponašanja koji povećavaju vašu razinu energije. Čim osjetite da ste u sukobu s partnerom, šefom, djetetom, roditeljem ili bilo kim drugim, učinite nešto da se okupite i podignete svoju energiju. Ne govorite ništa dok vaša razina energije opet ne postane dovoljno visoka da biste mogli poslati energiju onom drugom. Slanjem energije sigurno nećete ukrasti energiju od drugog. Ovo je čin ljubavi. Ako svoju razinu energije ne možete povećati, idite na drugo mjesto, učinite nešto za vas i pričekajte dok vaše vibracije ne postanu dovoljno visoke da ponovno sretnete onog drugog.

Važno u vezi nije usrećiti drugog ili očekivati ​​da će vas drugi usrećiti, već usrećiti sebe i ovu sreću ponuditi drugom kao besplatan poklon!

Voljeti drugog čovjeka daje mu energiju!

Pogledajte najnovije komentare Seeko

No comments to show.

Leave a comment