Svi se žele pohvaliti svojim izgledom zimi, na jesen i proljeće, ali ne kao ljeti.

Ljeto vam nudi toliko stvari da ćete u svakom trenutku željeti izgledati najbolje. Dakle, pogledajte više detalja na WomenAngle koji će vam pomoći da postignete najatraktivniji mogući izgled ove sezone. Naučit ćete kako se brinuti za svoju kožu dok učite nove načine kako da poboljšate svoj izgled.

Želite li znati više o tome što ljeto nudi u pogledu izgleda i kako možete izvući maksimum iz njega? Čitajte dalje i saznajte!

Nosite kremu za sunčanje svaki dan

Krema za sunčanje je korisna kad god ste izloženi suncu. Čak i zimi krema za sunčanje može biti vrlo korisna. Nanošenjem kreme za sunčanje spriječit će starenje kože, zadržat će vlagu i sjaj, smanjiti bore i spriječiti isušivanje ili masnoću – sve stvari koje sunčeve zrake proizvode kada ne nosite zaštitu.

Najbolji način da nosite kremu za sunčanje je da je nanesete najmanje 30 minuta prije nego što izađete na vrata. Na ovaj način omogućavate da se krema za sunčanje isuši na koži i upije. Na ovaj ćete način spriječiti veću štetu i smanjiti količinu preplanule kože.

Za SPF preporučujemo ništa manje od 30. Tako ćete dugo i učinkovito ostati zaštićeni. Ali ako se smočite, morat ćete ponovno nanijeti kremu za sunčanje barem svaka dva ili tri sata ili nakon što se opere s kože.

Za najbolje rezultate bolje je koristiti gel za zaštitu od sunca jer djeluje brže i sprječava da koža izgleda čudno kad izađete. Neke kreme za sunčanje s gelom imaju čak i vlastite hidratantna dejstva, nudeći mat završni izgled koji izgleda cool i održava kožu hidratiziranom.

Ako imate osjetljivu kožu, potrebno je odabrati određenu kremu za sunčanje za osjetljivu kožu.

Brini se o svojoj kosi

Možda o tome ne razmišljate previše, ali i kosa se oštećuje intenzivnim sunčevim zrakama s koji dolaze ljeti. Nije važno jeste li vani na planinama, plažama, pustinji ili šumi – prodorne ultraljubičaste zrake sunca mogu vam ući duboko u pramenove i vlasište i nanijeti štetu.

Na kraju osjećate suhu i ljepljivu, ponekad masnu, vlažnu ili samo slomljenu kosu – sve je to do sunca koje može sve to učiniti s kosom. Ako problem postane kritičan, možda ćete doživjeti opadanje kose, što može biti zastrašujuće iskustvo.

Zbog toga je neophodno voditi brigu o svojoj kosi, koristeći masku za kosu ili lak za kosu. Upotreba pravog šampona je takođe neophodna. Na ovaj način sprječavate da vam kosa sagori, a umjesto toga dobijete nešto što je osvježava, održava vlagu i sprječava da je sunce sve skupa ošteti.

Zaštitite oči i usne

Lice ima dva nježna dijela o kojima trebate najviše paziti ljeti, a to su oči i usne. Ako želite izgledati najbolje, morat ćete i njih zaštititi.

Koža oko očiju i koža na usnama vrlo su osjetljive. Čak i najmanje izlaganje suncu može ih teško oštetiti. To stvara suhoću i masnoću, a ponekad su čak moguće i duboke opkline.

Dakle, sve se svodi na korištenje proizvoda za šminkanje sa SPF-om. Da, čini se pomalo čudno jer je teško pronaći balzame i podloge za usne koji nude ovu vrstu zaštite, ali to je jedini način na koji možete zaštititi oči i usne od oštećenja.

Na ovaj način podižete zaštitu od sunca na viši nivo i sprječavate isušivanje usana i oštećenja očiju, obje stvari koje želite izbjeći da biste na kraju izgledali najbolje.

Koristite proizvode otporne na vremenske utjecaj

Kada temperature porastu, a okoliš se osjeća vlažno, ali osvježavajuće, koža i kosa počinju čudno djelovati. Zbog toga se šminka i ostali proizvodi razmazuju, osjećaju se pregusto ili ponekad samo oštećuju kožu i vlasište. I naravno, zbog svega ovoga na kraju izgledate loše.

Da biste spriječili ove probleme, preporučujemo upotrebu proizvoda otpornih na vremenske prilike. Od hidratantne kreme do podloge, balzama za usne, laka za kosu, pa čak i sjene ili rumenila, trebat će vam proizvodi koji mogu izdržati teške situacije koje nastaju ljeti.

Ovdje možete potražiti lagane losione, serume, stvari koje su tanke i ne blokiraju vam pore, proizvode koji su sigurni i zdravi za upotrebu u vrućim područjima. Sve što koristite ljeti imaće značajan utjecaj na vaš izgled. Stoga se držite stvari koje ne štete vašoj koži kada je koristite u vrućim uvjetima.

.Koristite prirodne proizvode

Umjetni proizvodi mogu biti štetni, u to nema sumnje. To je ključni razlog zašto se danas mnogi ljudi odlučuju za prirodne proizvode. I pogodi šta? Neizmjerno su bolji, posebno ljeti s vrućim temperaturama i zaista oštrim sunčevim zrakama.

Dakle, umjesto da nosite nešto izravno iz industrije šminkanja, možete koristiti proizvode koji će ne samo spriječiti štetu već i umiriti i poboljšati vaš izgled.

Limun i paradajz imaju tendenciju da budu zaista korisni kada treba dodati svježinu koži. Oni takođe pomažu u uklanjanju nečistoća i sprečavanju oštećenja od sunca. Med i kiseli krastavci također su korisni za uklanjanje tragova na koži. Mnogi drugi prirodni proizvodi i ekstrakti su također korisni, pa ih je idealno uzeti u obzir.

Svaki put kad razmišljate o korištenju brendiranog proizvoda, sjetite se da umjesto toga možete primijeniti nešto prirodno što nema štetan učinak na vašu kožu. Tako ćete izgledati nevjerovatno bez ikakvih nuspojava.

Jedite zdravu hranu

Važno je uzeti u obzir i vašu prehranu ljeti. Jesti pravu hranu presudno je za lijepu kožu i kosu. Također pomaže u metabolizmu i dodaje vlagu i osvježava površinu vašeg tijela.

Stoga pripazite da se dobro hranite, posebno stvari koje će osvježiti vaše tijelo. Možete uključiti voće s puno antioksidansa, zeleno povrće i s dovoljno sadržaja vode. Kokosova voda i voće bogato vitaminom C takođe su fantastične za ljeto. Čine vašu kožu jakom i zdravijom.

Pomoći će i sokovi svih vrsta, posebno rajčica, grejp, limun, naranča, zelenolisne stvari i još mnogo toga. I naravno, ne zaboravite piti najmanje 10 čaša vode dnevno. Učinit ćete svoje tijelo zdravijim, zaštićenijim i privlačnijim kada dobro jedete i pijete.

See the latest Seeko comments

No comments to show.

Leave a comment